Ráérő időmben a Reader's Digest magazin júliusi számát olvasgatom. van benne egy hosszabb lélegzetvételű cikk a diétákról, és a legújabb diétákkal, meg túlsúlyossággal kapcsolatos kutatási eredményekről szól.
Nyílvánvalóan érdekel a téma, hisz az én blogom is erről szól.
Mármint nem a kutatásokról, hanem a fogyásról.
Mindenesetre a 11. kutatási eredmény nem másról szól, mint arról, hogy az - idézem-
"Az antioxidánsok a zsír ellen is jók!"
Tovább idézek:
"Dr. Zane Andrews, az ausztráliai Monash Egyetem neuroendokrinológusa szerint az a szabad gyökök, azaz az oxidáló molekulák károsítják azokat a sejteket is, melyek tudatják velünk, hogy jóllaktunk. Az évek múlásával egyre gyöngül a - hagyd abba az evést - jelzés, és egyre nagyobb lesz az étvágy. "
A legjobb ellenszer- tájékoztat bennünket a magazin, - az egészségtelen ételek elkerülése, és a színes antioxidánsokban gazdag gyümölcsök és zöldségek fogyasztása.
Nos szerintem egyszerűbb, ha másfél kilógramm répa helyett mondjuk elmajszolok egy kocka antioxidáns csokit.
De ettől még az ajánlás teljesen helytálló, csak a megoldás más.
Legyen részed neked is a tabuk nélküli élvezetben!